PROMENADE.BLOG.HU

2017. május 20. 10:17 - Borghor

"Egy nagy cél érdekében"

Merre tartunk? 

Mészáros Lőrinc a példa. Az teljesen világos, hogy vegytiszta korrupcióval szerez pozíciókat, de ez is része az ördögi tervnek, amit megfontoltan szőnek bele életünk mindennapjaiba. 

Amikor azt gondoljuk, hogy valamikor, valamiért megáll ez a dolog, nagyot tévedünk. A stratégia arra épül, amit a kádári időkben ügyesen toltak le az emberek torkán, nevezetesen: 

NE FOGLALKOZZ A POLITIKÁVAL! 

Minden lépésük ezt a célt szolgálja. Nyugodtan felfordulhat a gyomrod a Lőrinc beteges gazdagodásán, azt hiszed nem lesz másik ilyen kiskirály? Megnyugtatlak, lesz. Nem egy, nem is kettő, hanem minden megyében minimum egy ilyen tag lesz, akik nem akkora vagyont harácsolnak össze, mint Lőrinc, hanem sokkal nagyobbat. Nem 100 milliárdot, hanem ezer, vagy inkább tízezer milliárdot. A falon túlra mennek, olyan messze, amiről álmodni sem merünk. Amikor azt hiszed, hogy hát, ezt már csak nem teszik meg, akkor vezed észre, hogy már a terv felét minimum megcsinálták. Lásd megyei lapok bekebelezése. Amikor azt hiszed nem hallgattatnak el több országos lapot, mint a Népszabadság, nagyon tévedsz, mert már valószínű a lépések nagy részét vérge is hajtották. Ugyanez igaz az online médiára is. Ne gondold, hogy az ellenzéki portálok reset-elése nincs napirenden. Annak ellenére is megteszik, hogy érdemben nem sok mindent befolyásol. Ott van ideiglenes ellenszernek a hazugság-okádó nyóc, vagy akármelyik fosgyár. 

Felfordul a gyomrod tőlük? Nem baj!

Tovább nyomják, még több hazugság, még több Soros, még több Brüsszel, még több bármi, amitől hánysz. 

Egy a cél: Érezd, hogy ez nem a te dolgod! 

Nem tudsz úgysem beleszólni, semmi sem fog történni, úgyis nekik van igazuk, az lesz, amit ők akarnak. Ezt, a félelemre alapozott gondolatot akarják belénk nevelni. Jobb, ha nem foglalkozol velük, jobban jársz, meg amúgy is nyugodtabb életed lesz, ha nem érdekel tovább, amit csinálnak. Ne foglalkozz az emberi jogokkal, sajtószabadsággal, korrupcióval, úgysem tehetsz semmit. Céljuk egyszerű: az emberek 90%-a egyáltalán ne foglalkozzon a politikával. 

Törődjenek bele a modortalan lopásba, a prosztó megnyilvánulásokba, a kiskirályok terjeszkedésébe. Tudatosítani akarják, hogy nincs mit tenni, egy választásod van, hogy feladod. 

A megyei kiskirályok elképesztő mennyiségű céget fognak megszerezni, minden megyében egy-egy kiskirály lesz a legnagyobb munkáltató, minden az övék lesz. Ezek a kiskirályok és a legfőbb vezetés markában tart mindent, ami GDP-t termel, amitől az emberek életszinvonala függ. Övék lesz az összes iskola, kórház, mozi, benzinkút, de még a legkisebb cipész műhely sem működhet akkor, ha az érdekeiket sérti. Néha csepegtetnek 1000 Ft béremelést, hogy érezd, csak jó ez a rendszer. Megveszik 1000 Ft-ért a gondolatod, hogy mégiscsak megéri csendben maradni. Jobb is lesz, ha hallgatsz, mert a félelmet olyan szinten ültetik beléd, hogy elveszted a munkahelyed, nem lesz bevételed, lehet, hogy éhen is döglesz, úgyhogy inkább hallgatsz. Hallgatsz a családod, a szeretteid miatt és szép lassan el is felejted, hogy minek a sajtószabadság, minek is bármilyen elv, ami a szabadsághoz kötődik. Szép lassan szavazni sem mész el, mert nem érdekel. Pont ez a céljuk. 

Ha nem értesz velük egyet, önszántadból hallgatsz, végérvényesen elfordulsz a közélettől, nem figyeled a politikát, egyszerűen nem fog érdekelni, hogy EU tagok vagyunk-e még, vagy valami ázsiai, vagy közel-keleti szövetséghez tartozunk-e. Nem fog érdekelni, hogy létezik-e még Parlament, kik a képviselők, miniszterek. A megyei kiskirályok intéznek mindent, előrejutás csak akkor lehet, ha sarcot fizetsz nekik, vagy látványosan kinyalod a seggüket. Ez most is megy, csak nem annyira nyilvános. Ha feladod az elveidet, előbbre juthatsz. Ha tartod az elveidet, akkor önmagadtól kussolsz. 

Azt, hogy meddig fog tartani ez a berendezkedés, nem lehet tudni. Az ellenzéket kikapcsolják, lényeges dolgokba nem tudnak bele szólni, az egész csak látszat, léteznek, de nincs tovább értelme, érdekérvényesítő képességük nincs, nem is lesz. Majd ők is feladják.

Egyszer talán- több generáció múlva- eljön a szabadság, a demokrácia. Pár száz év, türelem.

 

 

komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása