PROMENADE.BLOG.HU

2017. május 12. 18:05 - Borghor

Orbán nagy európai pofára esése

A francia elnökválasztáson csúnyán fűbe harapott a náci tömb.

A nacionalista erőkre épp annyira nem kíváncsiak Francia-honban, mint itthon. Hangzatos és hangos a gyűlölet-kampány, de mint ahogy ott, itt sem lehet mindenkit a végtelenségig hülyíteni. Az embereknek nem kellenek kerítések, elszigetelt társadalom, diktátumokkal irányító pökhendi zsebhajcsárok. Nem kell gyűlölködés, mert nem ettől lesz valaki nemzeti.

Biztos, hogy Orbán és a slepp rohadtul örült volna Le Pen győzelmének, de a francia emberek nagyobb részének ennél sokkal több esze van, ott nagyobb hagyománya van a demokráciának. Ott talán nem a bolsevik tempó jelenti a demikráciát, mint itthon, amit megpróbál egy-két egybites verőember szánalmasan bizonygatni (sikertelenül).

Nem lehet tudni, hogy Putyin papa hackerei, vagy zsoldosai, akik az uniós útlevélnek számító letelepedési kötvényekkel zsebükben meddig jutottak el.

A magyar Kormány eladta az európai biztonságot holmi kajmán-szigeteki offshore cégeken keresztül, kitapétázva Rogán és a slepp zsebeit pénzzel.

Persze mindezt a polgári demokrácia nevében, ami se nem polgári, se nem demokrácia.

Világos, hogy Putyin papa bontogatni akarja az egységes EU-t, ehhez be kellett szivárogni az embereinek, szépen vettek Rogán-kötvényt és irány Párizs, Bécs, London, Berlin, stb. És persze maradt egy rakat itt nálunk is.

A Rogán-kötvényesek szar munkát csináltak, mert nem tudták megfúrni Macron győzelmét, Le Pen meg puffoghat, meg magyarázkodhat. Majd legfejjebb előveszi a jól bevált sorosozást, elvégre Orbániában is bevált. Mehetnek tovább Berlinbe, ahol meg kellene fúrni Merkel győzelmét. Az sem fog sikerülni, tehát az Orbáni tempó lelassul, majd megáll, teljes kuudarc és pofára esés, Putyin papa meg elengedi Orbán kezét, mehet a francba orosz támogatás nélkül.

Nem sikerült a népinemzeti-kerítés-politika megfogantatása európában.

Ezek az eszmék véglegesen letüntek, az ilyen Orbán-Le Pen félék a múlt sötét árnyékába vesztek.

 

72 komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása