PROMENADE.BLOG.HU

2017. április 25. 11:17 - Borghor

Kádár keresztényei

Orbán nagyszerűen ismerte fel a politikai jelentőségét annak, hogy a magyar társadalom nagy része még mindig a kádári nosztalgiát élteti.

Az (ún) rendszerváltás óta a hobbi-keresztények, akik azelőtt akár pufajkások, vagy csak egyszerű félrevezetett emberek voltak hirtelen full-kereszténynek vallották magukat. Ebben az is közrejátszott, hogy divat lett a nagy szabadságban hívőnek lenni. A hobbi-keresztények  természetesen a keresztény (vagy más) vallások tanításairól mit sem tudnak, egyszerűen divatos lett, ezzel is mutatták kifelé, hogy valójában ők addig a komcsi rendszer által elnyomott szerencsétlen üldözöttek voltak, ami természetesen nem igaz. Sem az elnyomás olyan mértékben, ahogy elővezetik, sem a vallási meggyőződésük.

A fejekben él a bolsevik rendszer, a kádári prosztó gondolkodás, megspékelve ál-nemzeti és ál-keresztény maszlaggal.

Totális az ideológiai káosz, Orbánék ezt használják ki.

Sok nagymama, idős ember tud mesélni a Rákosi, méginkább a Kádár-rendszerről, többségben vannak azok, akik demokráciaként gondolnak arra az időszakra, amikor pufajkások, munkásőrök csicskáztatták az embereket, és ezt ők nagy-nagy tudatlanságukban demokráciának nevezték. Ez a demokrácia nagy ívben szart a magántulajdonra, a politikai pártokra, a véleménykülönbségekre, a másképp gondolkodásra, az emberi méltóságra, sorolhatnám. Ez a beteges demokrácia-felfogás aztán szépen öröklődött az elnyomásban is elégedett szürke, félreinformált egyszerű emberek köreiben, családjaiban. Nem rossz ember mind, félrevezetett emberek ők, akik most is harsogják igazukat, annak ellenére, hogy a demokrácia nem arról szól, hogy Mogamedek, meg Kubatov-legények ököljoga legyen az egyetlen igazság az országban.

Ezt az ideológiai szemetet ásta ki a Fidesz a történelem és a félrevezetett emberek agyának legsötétebb bugyraiból.

 

10 komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása