PROMENADE.BLOG.HU

2017. december 05. 16:16 - Borghor

Az Orbán-terv

Orbán elsődleges célja a választáson a kádári nosztalgiában élők szavazataival nyerni.

A rendszerváltás óta eltelt időszakban szép csendben kialakult egy társadalmi réteg, akik magasztalják a kommunista rendszert. Csalódtak a '89 utáni pártokban, jó szokás szerint a szürke, punnyadt kommunista rendszert sírják vissza, természetesen valamilyen külföldi - leginkább pénzügyi, de akár katonai (!!!) -segítséggel. A punnyadást magasztalni jó kádári reflex. Elhúzhat mellettük a világ, lényeg, hogy semmit se kelljen csinálni, majd valaki más megoldja, vagy ha nem, akkor legalább ráfogjuk az egészet, hogy nekünk azért nem jó, mert azok nem segítettek.

Nagyon sokan vannak azok, akik aranykorként emlegetik a komcsi rendszert. Emiatt nyert választást anno az MSZP. Minden áron visszafelé akarnak lépkedni, véletlenül sem előre. Nem értik a demokráciát, és nem is akarják. Vagyis nekik ez a demokrácia.

Nem emlékeznek az 1956 utáni kivégzésekre, de ha mégis, akkor őket semmilyen formában nem érinti a dolog, akiket meg igen, azok kevesebben vannak. A kisembernek jó volt, ennyi a lényeg. Volt munka, meg 3.60 volt a kenyér. Eddig látnak, esetleg magasztalják a megszálló szovjet csapatokat, akikkel tulajdonképpen semmi bajuk nem volt. Elfértek. Nem érdekli őket, hogy idegen katonai megszállás alatt volt az ország, néha láttak szovjet katonákat és annyi. Ez nekik belefér.

A fiatalabbak hallgatják a széppé avanzsálódott korszak kisemberének megható történeteit a jól élő munkásosztályról, a röhögve szétlopott TSZ-ekről, és gyárakról, a sötét prosztó párttitkárokról, minden szarról, ami ami akkor volt, ami mostanra szép emlékek lett. Akik ebben a korszakban gyerekek voltak, nem sokat értettek a politikai rendszerből, nekik jó gyermekkoruk volt, és annyi a lényeg. Ebbe a szép emlékbe lehet kapaszkodni, ezért lehet nyafogni. Lehet nyafogni aztán a kötelező sorkatonai szolgálat miatt, mert azt hiszik, attól lettek igazi férfiak. Ami persze totális marhaság, legfeljebb megtanultak szopni, meg szopatni, ami a maffia-államokban napi rutin, a túlélés alapvető záloga. Lehet nyafogni a halálbüntetés (kivégzés) miatt is, mert az olyan faszán kemény dolog, majd akkor lehet igazán megmutatni, hogy milyen kemény népség is vagyunk mi.

A '89 utáni pártok magukra hagyták ezeket a tévedésben élő embereket. Minden politikus azt hitte, hogy itt rendszerváltás történt, az ország végre megszabadult az elnyomástól, függetlenek lettünk. A politikusok nagyot tévedtek abban, hogy azt hitték, ennek mindenki örül. Nem igaz. A szabadsággal, és a demokráciával nagyon sokan nem tudtak, és ma sem tudnak mint kezdeni. Nincs szükségük önálló, szabad gondolkodásra. Nekik meg kell mondani, mit csináljanak. Aztán persze nem csinál semmit, de annak már nem ő az oka. Mindenki meg tudja magyarázni, hogy mit miért nem csinál.

A komcsi korszak szellemét éleszti újra Orbán, megspékelve egy jó nagy adag nagymagyarkodó horthysta mocsokkal.

Divat a nagymagyarkodás, végre lehet. Pro fokozatra kapcsolt a kádárizmus, hozzá csapták a revizionista szellemképet is, mert az még erőteljesebb, még keményebb, ezzel erősnek és jelentősnek érzik magukat, nem csak a határon innen, hanem azon túl is.

A nyugati tipusú demokráciát elutasítani úgy könnyebb, ha feldobnak egy mesterségesen kreált alternatívát. Ez az oroszok felé húzás, egy nem létező keleti szövetség, amiben a jó ég tudja melyik poszt-szovjet maffia-államok vesznek részt. Ez a szövetség egy délibáb, maximum Putyin fejében létezik. 

(Valamilyen furcsa elképzelés miatt azért a magyarok mégsem Kazahsztánba mennek élni és dolgozni, hanem Németoszágba, illetve nyugatra.)

Majd ezzel a délibábbal kiváltjuk a nyugati függést, a civilizált demokrácia helyett jöhet a maffia, a kézivezérelt állam, a végén pedig a horthyzmus csúcsa, Orbán Viktor, Magyarország Kormányzója.

Orbán a szavazóinak a kádári aranykor újbóli eljövetelét igéri, orosz támogatással. A nyugati jellegű önállóság nem kell, főleg nem Brüsszel, mert azt ugye módszeresen mocskolják, de a pénzt, ami onnan jön, ügyesen ellopják. Ebből a lopásból a szavazóik semmit sem látnak, esetleg annyit mondanak, hogy Gyurcsány is lopott, meg mindenki lop, aki ott van. A baj az, hogy a lopás köré épült fel az egész rendszer '89 óta. Előtte is, de azt most hagyjuk. Elfogadott dologgá vált lopni, sőt, aki tisztességes, azt le is nézik, hogy csicska, nem tud lopni. Itt tartunk, ezt nevelte belénk az ún. aranykor. 

Mindenki emlékszik a '90-es évek zizegős-mackónadrágos, arany nyakláncos, nagymercis bűnözőire.

Az ő szemükben ezek a férgek a nagymenők, akik minden áron megszerzik amit akarnak, minden körülmények között jól járnak, jogilag fullosan be vannak védve, vagy ha kell, hát jöhet akár a baseball-ütő, vagy egy rakás kopasz féreg, aki majd érvényt szerez a vélt igazunak. Ezekből lett a menő réteg, felnéznek rájuk. Szégyen, de ez van.

A komcsi-horthysta kotyvalék-hívők szavazataira számít Orbán. Az agymosás úgy működik, mint egy precíz sebészeti szike, minden egyes ellenvéleményre megvannak a sablonok. Ezeket a sablonokat nagyszerűen, tanári módon alkalmazzák, mire az ellenzék észhez tér, addigra el is érték a célt. Ettől a perctől fogva mindenre csak szánalmas magyarázkodásként, mosdatásként tekintenek. Lásd a Soros György elleneni mocskos hadjárat. Ha megfelelően ültetik az agyakba az ellenségképet, bezárul a kör. Csak nekik lehet igazuk, ellenvélemény, vita nincs, érvek nem léteznek többé, csak kijelentések az ő részükről, amit ha valaki kétségbe von, bezárják egy kommunikációs csapdába, ahonnan nincs kiút.

Ha ők azt mondják, hogy 1+1 egyenlő 3, jöhetsz akármilyen matematikai képletekkel, símán lesajnálnak, hogy ne okoskodj, Soros-bérenc vagy. Egy pillanatra sem jut eszükbe a szavazóiknak, hogy gondolkodjanak, vagy tájékozódjanak. 

Orbán és csapata a 100%-os, vegytiszta hazugságot nyomja minden vonalon.

A hazugság terjesztésének több módja van. Erre van kitalálva az egész Habony média, Vajna szennycsatornái. Az ingyenes reklámújságokat normális ember kézbe sem veszi, esetleg addig, míg a kukába, vagy a kályhába nem dobja. De van egy réteg, aki kizárólag ebből tájékozódik, sőt, örül neki, hogy ingyenes. Lehet a kannásbor fogyasztása mellett hirdetni az igét a kocsmában. Ugyanezt a célt szolgálja Vajna TV2-je, vagy Izaura TV-je is. Kik azok a csökkent értelmű idióták, akik giccses brazil szappanoperákat néznek? Nekik könnyen el lehet adni a Soros-tervet, meg minden fideszes szart, amit csak kitalálnak. A legjobb felvevőpiac z eszement konteóknak, zavaros elméleteknek. Nekik nem kellenek érvek (okoskodások), nem kellenek bizonytékok.

Szavazatokat szerezni a társadalom további rétegeiből is lehet. Vitatott családtámogatási kedvezményekkel, adókedvezményekkel, nevetséges és felesleges Erzsébet utalványokkal, külföldieknek adott szavazati jogokkal, sorolhatnám. A lényeg, hogy olyan réteget vegyenek meg, akik nem érzik a saját bőrükön a maffia-rendszer működését, ne érezzék közvetlenül az ingatlan, illetve üzleti visszaéléseket. Egy három gyerekes családnak fontosabb a családi adókedvezmény, mint az, hogy Rogán mennyi pénzt lop el bizonyos budai ingatlanok adásvétele, vagy bérbeadása során. Nem olyan bonyolult ez.

Kétféle fideszes szavazó van. Az egyik a kannásboros Izaura TV-t néző, a másik aki az előbbi szavazatán szerez milliárdokat. Azt nem meri egyik ellenzéki párt sem kimondani, hogy a fidesz szavazóinak nagy része a végletekig ostoba, félreért mindent a hazug, hamis híreknek, tájékoztatásnak köszönhetően.

A migránsválságot kihasználni Európa megdöntésére orosz érdek is lehet, sőt, azt akár generálni is lehet a szintén maffia rendszerrel kormányzó Erdogan bevonásával. Elég a menekülteket rendesen megfizetni, hazugságokkal felbuzdítani, hogy menjenek tovább Európába. Pénzt eleget kaptak (telefon, készpénz stb) ahhoz. hogy egy jó kis bevándorló-bulit nyomjanak le Európában. Ehhez segédkezett Orbán és csapata, csípőből beleszőve Sorost, akit aztán a fő kampány vezérfonalává tettek. Bevetették hozzá a média birodalmukat, a célközönség eleve adott volt. Indulhat az agymosás. 

Egy precízen kidolgozott konteót nyomtak az arcunkba, vegytiszta, cinikus hazugságokkal kibélelve. A konteó akkor hihető, ha minden egyes eleme hazugság. Biztosak lehetünk benne, hogy jelen esetben a fidesz minden szava hazugság. Orbántól Németh Szilárdig, Lázártól Rogánig mindenki hazudik. Mindent. Ezt alapvetésnek kell elfogadni, és máris értjük a hazugságok tömkelegét.

Az ellenzéknek nem sok lehetősége marad egy ilyen 100% hazugság-dömpinggel szemben. Mivel mindenre megvan a fideszes cinizmus válasza, arrogáns kirohanása, politikai értelemben nem marad sok mozgástér.

A fidesz szavazói beteges függésben vannak, ezt a monolit tömböt megbontani lehetetlen. Az az egy megoldása marad az ellenzéknek, hogy minden párt a lehető legtöbb szavazót próbál megnyerni azok közül, akiket nem emésztett fel a fideszes hazugság. Maradtak jó sokan.  Akik nem foglalkoznak a politikával, vagy csak érintőlegesen, azokat kell megnyerni normális hangon, felfedve a fidesz mocskos módszereit. Eljött az idő, hogy a 100% hazugság ellen végre igazat kell mondani.

A fidesz mocskos terve legyőzhető, egy módszer van rá:

El kell menni választani, és valaki másra kell szavazni. A maffiát végleg ki kell törölni a közéletből.

komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása