PROMENADE.BLOG.HU

2017. május 17. 11:24 - Borghor

Tényleg?!

A rendszerváltásnak nevezett politikai kisérlet nem jött össze.

Nem lehet ilyen rövid idő alatt kiüríteni a emberek fejéből a szürke senki mentlitást. Nem cserélődik le egyhamar a társadalom, az évtizedes reflexek nem múlnak el ilyen gyorsan. A gondolkodó, több forrásból tájékozódó és a maga életkörülményeit, közösségi létét megvizsgáló ember azonban hamar rájön, hogy valami nem stimmel. A politikában természetesen azért nem, mert a hatalom a félrevezetett emberek millióira (!!!) alapoz, olyanokra, akiktől megerősítést kér és kap olyan dolgokban, amiknek az ő életükre semmiféle hatása  nincs. Pl. a CEU-ügy apró falvakban való prezentálása a propaganda-gépezet által. Az ott élők egy része elégedetten csettint egyet az ilyen törtrtésekre, mert fasza dolog, közben nincs hatása az életére sehogy.

Az internet lehet a legjobb megoldás, ameddig annak számít. Ne legyenek kétségeink, a választásokhoz közelebb érve a legnépszerűbb közösségi oldalakat, vagy a nagyobb portálokat is megpróbálhatják blokkolni. Vannak országok, ahol ez működik, miért ne tanulhatnák el tőlük? Lesz következménye? NEM. Legalábbis jogi értelemben nem.

Lehet lejjebb és lejjebb menni, a vakhitűeknek teljesen mindegy, hogyan taposnak el másokat, akik ugyanennek az országnak a polgárai. Bezárhatnak bármilyen egyetemet, mert nem ők tanulnak ott. Szívathatnak, fenyegethetnek, esetleg elüldözhetnek bármilyen multicéget, csak ne azt, ahol esetleg ők dolgoznak. Lehet nagyokat beszólni, hazaárulózni is, csak ne őket. Lehet riportereket taszigálni, csak ne az övékét. Lehet mások tüntetését fikázni, csak az övékét nem. Lehet Lőrinceknek nyomulni, másnak törvényes lehetősége sincs. Lehet cöfizni állami cégeknek, másmilyen civil szerveződéseket meg el kell fojtani. (..)

Végtelenségig lehetne sorolni az ellentmondásokat, amikkel a vakhitűek nem hajlandóak szembe nézni. Nem hogy olyanokkal, akik másképp gondolják a közéleti helyzetet, de még saját magukkal sem állnak szóba.

 

9 komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása