PROMENADE.BLOG.HU

2017. május 06. 20:19 - Borghor

Bözsi nénik országa

A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években.

Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A tv-ben sem nézi csak az m1-et, esetleg a TV2-t, mert jóvanaz, nemrég hétfőn adás sem volt, úgyhogy örül neki, naná, hogy szines már a tv készülék, így aztán külön élményt nyujtanak a szennycsatornák. Nincs összehasonlítási alap, de nekik nem is kell.

Ott az Orbán, csinos ember, jól megmondja, igazi atyuska, ez kell nekik, Kádár-apánk méltó utóda.

A Bözsi néniket nem érdekli a CEU, az csak egy iskola, mi van ha bezárják, annak idején iskola sem volt, csak a huszadik faluban volt egy tanító. Jóvanaz. Minek azt a sok marhaságot tanulni, Bözsi néni nagyapja még írni, olvasni sem tudott, mégis megvolt, szépen végig élte az életét, ki sem mozdult a faluból, szépen meghalt oszt kész.

Nekik nem kell szólásszabadság, annak idején a csendőrök olyat odabasztak a paraszt gyereknek, ha szájalt, hogy még olyat, oszt az is jó volt. Legalább rend volt. Meg sötét, de jóvanaz.

Bözsi néniknek nem kell demokrácia, van egy tanácselnök, meg egy TSZ elnök, azok az urak, ha azt mondja beszarsz, akkor beszarsz. Jóvanaz, most is az kell, erős, kemény megmondó emberek.

Meg is kapják, de nem őket szívatják, hanem a társadalom többi részét.

Ők ebből semmit sem érzékelnek, nem is érdekli őket a sok városi marhaság, meg a hőbörgő tömeg, Menjenek dolgozni, fizessenek még több adót, ne ordibáljanak az utcán. Menjenek a csendőrök és verjék szét az egészet  picsába.

A Bözsi néniknek nem kell EU, sem szabadság, sem víz, sem gáz, sem hiteles információk a világról.

Soha nem is kellett.

 

 

Címkék: Bözsi néni
323 komment
PROMENADE.BLOG.HU
süti beállítások módosítása